درمان جای جوش با لیزر فوتونا
جوش صورت یکی از معضلات اصلی زیبایی صورت مخصوصا در دوران بلوغ است و ایجاد نواحی اسکار و فرورفته در پوست صورت
بعد از جوش های بزرگ ، ظاهر ناخوش آیندی به پوست میدهد. وضعیت پوست آسیب دیده به میزان شدت جوشهای ایجاد شده بستگی دارد و از طرفی به نوع درمانهای پیشگیری و نگهدارنده برای جوش صورت هم مرتبط است .
در دوران بلوغ به علت افزایش هورمونهای جنسی و افزایش میزان چربی پوست احتمال ایجاد جوشهای فراوان در نواحی صورت و سرشانه و پشت زیاد میشود و در این ایام یکی از مهمترین روشهای درمانی استفاده از قرص های رآکوتان است که باعث کاهش میزان چربی پوست از طریق مهار مسیر آنزیم های مربوط به تبدیل هورمون جنسی است .
ولی از آنجا که میزان عوارض جانبی داروی رآکوتان بسیار بالا است به همین جهت درکنار فواید درمانی، باید منتظر اثرات منفی ناشی از عوارض بالای این داروها هم باشیم .
همچنین با توجه به اینکه بعد از اتمام جوش صورت بافت آسیب دیده شروع به ترمیم و بازسازی خودش میکند سلولهای حاوی رنگدانه در این محل فعالیت بیشتری داشته و معمولا این نواحی دارای کمی لک و تیرگی هستند و در صورت بانوان اغلب به علت استفاده از لوازم آرایشی ، میزان این لک و تیرگی ها به مراتب بیشتر است .
در مورد اسکار های جای جوش چون اغلب این اسکار ها بصورت فرورفته نسبت به لایه سطحی پوست هستند، اغلب به اسکار منفی مشهور هستند و بیشتر بصورت فرورفتگی های گراکنده در نواحی مختلف صورت و بیشتر روی گونه ها و نواحی شقیقها نمایان میشوند .
دو لایه سطحی و میانی پوست بنام اپیدرم و درم در نواحی اسکار جای جوش بیشتر بهم نزدیک شده و گاها بهم چسبیده اند و دراین نواحی بافت فیبروزی حالت رشته های تارمانند بین این دولایه بوجود می آید .
برای درمان این اسکارهای جای جوش روشهای مختلفی بکار گرفته میشود . مثلا از روش ساب سیژن جهت جداسازی این دولایه اپیدرم و درم از هم استفاده میکنند .
دستگاههای مختلفی مثل آر اف سوزنی ، لیزر co2فرکشنال ، میکرونیدلینگ ، میکرودرم های قوی،و مزوتراپی برای برطرف کردن اسکارهای جای جوش بگار گرفته میشوند .
ولی چرا لیزر فوتونا دردرمان جای جوش معجزه آسا عمل میکند ؟
لیزر فوتونا دارای دو طول موج ان دی یاگ و اربیوم یاگ است . طول موج اول باعث شوک قوی سلولهای پوستی جهت تحریک رشد و بازسازی عمقی سلولس میشوند و طول موج دوم باعث میشود از سطح پوست سوراخ های بسیارریزی تا لایه میانی یعنی درم ایجاد بشود و این آسیب ساختگی و کنترل شده ، باعث میشود لایه سطحی و لایه عمقی بصورت معجزه آسایی شروع به رشد و ترمیم و بازسازی نمایند .
البته در کنار استفادهاز این لیزرها جهت افزایش تاثیر پذیری بیشتر همزمان میتوانیم از کرمهای کلاژن ساز و قرص های کلاژن ساز هم کمک بگیریم و به این صورت نتایج بهتری را کسب نماییم .
سئوالات مربوط به درمان جای جوش با لیزر
آیا این درمان دردناک و غیر قابل تحمل است ؟
خیر ، این روش کاملا بدون درد است برای موارد تکمیلی تر هم از کرمهای بی حسی استفاده میشود که میزان درد را به صفر میرساند
آیا این روش برای آقایان و بانوان قابل اجرا است ؟
بله هیچ محدودیتی ندارد و فقط آقایان هنگام انجام درمان کاملا موههای ناحیه صورت را تراشیده باشند
چند جلسه درمانی مورد نیاز است ؟
معمولا متناسب با شدت فرورفتگی اسکارجای جوش و سن افراد و قدرت ترمیم پذیری بدن افراد بین سه الی پنج جلسه درمان مورد نیاز است
چند درصد بهبودی مورد انتظار است ؟
معمولا بالای 70 الی80 درصد بهبودی داریم
هزینه هر جلسه چقدر است ؟
هزینه بعد از معاینه و ویزیت اولیه مشخص میشود.ولی بصورت تقریبی هر جلسه از یک میلیون و پانصد هزار تومان تا دو میلیون و پانصد هزار تومان است
از نظر زمانی هرجلسه چقدر طول میکشد؟
متناسب با وسعت و گستردی محل حدودا بالای 20 دقیقه است